Wie zijn wij

Paridon Containers is sinds 1925 dé lokale specialist voor de inzameling en verwerking van diverse afvalstromen. Wij zijn er voor particulieren, aannemers, hoveniers, loodgieters, stratenmakers en andere ambachtslieden waar veel afval vrijkomt. Of het nu gaat om puin-, groen-, hout-, bouw- en sloopafval of grof huishoudelijk afval. Wij zorgen voor de juiste container, op de juiste plaats en op het afgesproken tijdstip. Ons verzorgingsgebied strekt zich uit van Amersfoort tot Hoofddorp en van Zaandam tot Maarssen. Oftewel: de regio groot Amsterdam, Almere, Hilversum en Het Gooi en omgeving. Maar ook daarbuiten is het mogelijk om bij ons een container te huren.  Wij komen in heel de regio. Van Amstelveen tot Laren. Dus ook als je in bijvoorbeeld Blaricum, Bussum, Huizen of Naarden een container nodig hebt zijn we de juiste partner. Wij werken zeer intensief samen met partners door heel Nederland. En vanuit onze eigen locaties Diemen en ‘s-Graveland zijn we altijd snel in de buurt.

Ons middelgrote familiebedrijf heeft in ruim 95 jaar tijd een schat aan ervaring opgedaan binnen de markt van afvalinzameling en -verwerking. We hebben vele technische en maatschappelijke ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van afvalverwerking, transport en logistieke diensten. Waar het inzamelen begon met paard en wagen, gebeurt dat nu met moderne en energiezuinige vrachtwagens. De juiste software helpt ons om het hele proces (het huren van een container) uiterst efficiënt te laten verlopen. Daarnaast is het belang van afval scheiden doorgedrongen in onze maatschappij en zijn de afvalverwerkingsmethoden verbeterd. Met goed gescheiden afvalstromen is het mogelijk om waardevolle grondstoffen te hergebruiken. Zo dragen we samen bij aan een duurzamere wereld.

Doordat wij de markt goed kennen en daarmee de behoeften van onze klanten, zijn wij in staat om snel en flexibel te reageren op vragen of veranderingen. Onze persoonlijke aanpak en onze belofte ‘afspraak is afspraak’ staan garant voor een hoge klanttevredenheid. Met onze deskundigheid kunnen wij iedereen adequaat adviseren over welke container het beste bij zijn of haar situatie past. En de keuze is reuze! Wij leveren afzetcontainers van 3m3 tot 40m3, diverse rolcontainers en zelfs perscontainers. Al het ingezamelde afval wordt op een verantwoorde en op de meest milieuvriendelijke wijze verwerkt. Wij maken hiervoor gebruik van onze eigen afvalhub aan de oostkant van Amsterdam: Recycling Diemen. Afvalstromen worden hier gesorteerd en de zuiver gescheiden fracties worden aangeboden aan recyclebedrijven.

Wij hopen je snel als klant te mogen begroeten!

Hartelijke groet,
Het team van Paridon Containers.

Historie: wat gebeurde er ruim 95 jaar geleden?

Het begon allemaal in 1925 toen het bedrijf, toen nog Van Paridon, werd opgericht door Piet van Paridon. De aanleiding was de bouw van de R.K. Maria Koepelkerk te Bussum. Piet vervoerde hiervoor met paard en wagen verschillende bouwmaterialen, voornamelijk zand en stenen. In 1928 nam zoon Henk het bedrijfje van zijn vader Piet over.

Weer een paar jaar- en een generatie verder, is het bedrijf verder uitgebouwd door Henk en zijn drie broers. Paul van Paridon, een van de kleinzonen van Henk, geeft aan:

“In het begin werkte mijn opa met drie paarden en wagens. In 1931 kwam de eerste auto, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog ging hij noodgedwongen weer over op paard en wagen. In de oorlogsjaren vervoerde Henk kachelhout voor het personeel van ‘Naarden’, dat zij gratis thuisbezorgd kregen. Na de oorlog kwam de eerste auto weer in beeld en al snel volgden de tweede en de derde. Vooral het vervoer van bouwmaterialen, kozijnen en de specialisatie in kolen heeft Paridon Containers groot gemaakt.”

Henk kreeg drie zonen. Eén van deze zonen, Gerard, is verder gegaan met het bedrijf. Enige tijd later kwam Paul, de zoon van Gerard, het familiebedrijf versterken. In 1989 werd Paul compagnon. Hij wist toen al, het recyclen van materialen is de toekomst. De focus van zijn werkzaamheden lag dus ook op dat gebied. Met zijn heldere visie en toekomstplannen trad hij in 2003 aan als directeur.

In 2019 verhuisde Paridon Containers van Bussum naar Diemen en werd de huisstijl opgefrist. De zoon van Paul, Floris van Paridon, is de vijfde generatie die zijn stempel heeft gedrukt op het familiebedrijf. En dat het een familiebedrijf is, dat voel je. De communicatie is persoonlijk en de klantgerichtheid groot. In ruim negentig jaar is Paridon Containers uitgegroeid tot de lokale specialist voor de inzameling en verwerking van diverse afvalstromen. Daar zijn we trots op! Ook de komende jaren kun je op ons rekenen als een duurzame partner voor jouw afvalvraagstukken.

1928
1973
1990-heden

1928

Het begin

1973

Een nieuw onderkomen in Naarden

1990-heden