Klantenservice
035 - 69 311 09
Bel ons voor vragen of advies. Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 07:00-17:00 en za 08.00-12.00
De voordelen:
  • Ruim 90 jaar ervaring
  • Flexibel en klantgericht
  • In heel Nederland
  • Geen voorrijdkosten
  • Incl. 8 weken huur
  • iDEAL en creditcard

Wie zijn wij

Paridon Containers is een middelgroot familiebedrijf dat o.a. gespecialiseerd is in inzameling en verwerking van diverse afvalstoffen. In ruim driekwart eeuw hebben drie generaties Van Paridon een brede, veelzijdige ervaring opgebouwd en technische en maatschappelijke ontwikkelingen doorgemaakt op het gebied van afvalverwerking alsmede op het gebied van transport en logistieke diensten.

Door onze jarenlange ervaring, deskundigheid en het directe contact met de werkvloer is het voor ons mogelijk snel en flexibel te reageren op de behoeften van de klant. Wij kunnen diverse rolcontainers, perscontainers en open/gesloten containers in verschillende maten beschikbaar stellen. Door middel van deze containers kunnen wij zorg dragen voor het afvoeren van diverse afvalstromen als bouw- en sloopafval, dakafval, puin, hout en groenafval.

Alle ingezamelde afvalstoffen gaan naar onze eigen, centraal gelegen, sorteerinrichting te Diemen waar ze verder worden uitgesorteerd, overgeslagen en geschikt gemaakt voor hergebruik.

Onze containers zijn in heel Nederland te huren.

Historie

 

 
Vijf generaties, negentig jaar ervaring
"De basis van Paridon Containers ligt in 1925, toen er in verband met de bouw van de R.K. Maria Koepelkerk in Bussum materialen vervoerd moesten worden. Het ging daarbij vooral om zand en stenen. In 1928 nam Henk van Paridon dit bedrijfje van zijn vader, Piet van Paridon over.

Paul van Paridon: “In het begin werkte mijn opa met 3 paarden en wagens. In 1931 kwam de eerste auto, maar tijdens de oorlog ging hij noodgedwongen weer over op paard en wagen. In de oorlogsjaren vervoerde Henk kachelhout voor het personeel van ‘Naarden’, dat zij gratis thuisbezorgd kregen. Na de oorlog kwam de eerste auto weer in beeld en al snel volgden de tweede en de derde. Vooral het vervoer van bouwmaterialen, kozijnen en de specialisatie in kolen heeft Paridon Containers groot gemaakt."

Henk heeft het bedrijf uitgebouwd met drie zoons. Van hen is Gerard van Paridon alleen verder gegaan. In 1989 is Paul compagnon geworden, waarbij hij met name de activiteiten op het gebied van recycling op zich nam. In 2003 werd Paul directeur.

In 2019 verhuisde het bedrijf naar Diemen. Floris van Paridon, de zoon van Paul, is nog steeds werkzaam bij het bedrijf. Paridon Containers is uitgegroeid tot een middelgroot recyclingbedrijf met een brede ervaring.
Gerard en Paul van Paridon


1928 - Het begin
 
Henk met een van de eerste auto’s                                     Van links naar rechts: Cor, Piet, Gerard en Henk1973 - Een nieuw onderkomen in Naarden
Uitnodiging voor een ‘open huis’                                         Officiële handeling:
                                                                                                het openen van de deur met een grote sleutel

Een historisch moment: Henk van Paridon slaat de eerste paal
1990-heden - Loodijk, 's-Graveland

Teamfoto 1996 - naast de (toen nog) splinternieuwe sorteerhal


Wagenpark 2003


Verandering van huisstijl 2019