Puincontainer Diemen

Wil je een puincontainer huren in Diemen?
Met Paridon Containers kies je voor de juiste afzetcontainer, op de juiste plaats en tijd.

Container bestellen

Onze meest gekozen containers in Diemen

Staat jouw keuze er niet tussen? Bekijk al onze containers

Puin afvoeren met een puincontainer in Diemen

Heb je op korte termijn een klus gepland? En komt daar veel puin bij vrij? Dan heb je een puincontainer in Diemen nodig. Zo kun je snel en gemakkelijk jouw afval afvoeren. Paridon Containers levert puincontainers in Diemen en daarbuiten. Heb je al eerder bij ons besteld of ben je bekend met afzetcontainers? Dan kun je direct door naar onze online bestelmodule. Binnen een paar eenvoudige stappen heb jij een puincontainer in Diemen geregeld. Wil je meer weten over puinafval of wil je weten wat de voordelen zijn van een puincontainer? Lees dan hieronder verder.

Puinafval Diemen

Wat valt er onder puinafval?

Allerlei steenhoudende en betonachtige materialen vallen onder puinafval. Let op! Puinafval is iets anders dan bouwafval, waar ook grofvuil en hout tussen het afval zit. Verwacht je straks dit soort afvalstoffen? Huur dan een bouwafval container. Een andere, en juiste, benaming voor puinafval is ook wel schoon puin. Dit zegt dan gelijk iets over de manier van inzamelen, maar daar komen we zo op terug. In jouw puincontainer in Diemen mag je onder meer tegels en metselwerkpuin gooien, maar ook dakpannen en sanitair. Bij het slopen van een badkamer of toilet bijvoorbeeld, komt een puincontainer dus goed van pas. Raadpleeg onze rijtjes van wel en niet toegestane afvalstoffen in een puincontainer voor meer informatie.

Puinafval container Diemen
Wel toegestaan
 • Metselwerkpuin
 • Bestratingspuin
 • Schoon grind
 • Betonpuin (met of zonder wapening)
 • Uitgeharde beton-, specie- en cementresten
 • Vloer- en wandtegels
 • Porselein, keramiek, sanitair en aardewerk
 • Dakpannen
 • (Schoon) zand <5%
 • Kalkzandsteen <5%
 • Asfalt <5%
Niet toegestaan
 • Gevaarlijk afval
 • Bouw- en sloopafval
 • Bedrijfsafval
 • Materialen in poeder- en/of stofvorm
 • Cement
 • Gipsproducten, gasbeton en giboblokken
 • Klei
 • Metalen
 • Minerale olie
 • Stucwerkpuin
 • Pleisterwerkpuin
 • Verontreinigde grond met bijvoorbeeld teer, olie en asbest
 • Schoorsteenpuin
 • Meer dan 5% zand, grond, kalkzandsteen of asfalt
 • Asbest of asbestgelijkend materiaal
 • Puin- en betonafval dat afkomstig is van verdachte locaties zoals tankstations, autosloopterreinen en saneringslocaties

Het belang van zuiver inzamelen

Zoals we hierboven al schreven is puinafval ook wel schoon puin. Achter die benaming zit een belangrijke boodschap. Het is essentieel dat je alleen de toegestane afvalstoffen in jouw puincontainer in Diemen gooit. Zuiver inzamelen bevordert namelijk een duurzame verwerking van het afval. Verontreiniging is niet toegestaan, behalve de in betonpuin aanwezige bewapening. Tevens is een kleine fractie van schoon zand, kalkzandsteen en asfalt toegestaan van maximaal 5% van het totale volume. Zit er toch meer verontreiniging in jouw puincontainer in Diemen? Dan wordt de hele lading afgekeurd en wordt het verwerkt als restafval. Zonde, want hier zijn extra kosten mee gemoeid die wij helaas moeten doorberekenen. Daarnaast is het erg belastend voor het milieu. Houd je dus goed aan de voorgeschreven richtlijnen.

Bestel je container in Diemen

Red bruikbare materialen uit jouw puincontainer

Het meeste afval dat vrijkomt bij jouw klus is voor jou onbruikbaar. Maar voor een ander kan het iets waardevols zijn. Zaken als tuintegels, toiletpotten, wastafels, douchebakken en badkuipen kunnen soms prima door voor een tweede ronde. Gooi dit soort spullen dus niet in de puincontainer, maar gun ze een tweede leven. In Diemen zit kringloopwinkel RataPlan, die jouw tweedehands spullen graag aanneemt. Je kunt ze afgeven op de Weesperstraat 140 of maak gebruik van de gratis ophaalservice.

Ook puin uit puincontainer krijgt tweede leven

Het puin uit jouw puincontainer wordt dichtbij huis, in Diemen, tijdelijk opgeslagen. Dit gebeurt bij ons zusterbedrijf Recycling Diemen. Een voorbewerking, zoals sorteren of verkleinen, is niet nodig. Als een bepaalde hoeveelheid puin is ingezameld, vervolgt het zijn weg naar een gespecialiseerde verwerker. Hier vindt een breekproces plaats en wordt er met behulp van magneten ontijzerd. Daarna blazen ze middels windshiften de laatste lichte vervuiling weg. Het granulaat dat overblijft wordt gesorteerd in verschillende korrelgroottes. Maar liefst 99% van het granulaat wordt weer ingezet als grondstof. Dit kan zijn bij de aanleg van wegen of als ophoog- en funderingsmateriaal bij bouwprojecten.

Puincontainer Diemen

Waarom kiezen voor een puincontainer in Diemen?

Nu je meer weet over puinafval, staan we stil bij de voordelen van het huren van een puincontainer in Diemen. Kortweg kunnen we het met één woord samenvatten: gemak! Bespaar jezelf, én je auto, talloze ritjes naar het Recycleplein in Diemen. Met een puincontainer kun je alles in één keer laten afvoeren. Grote hoeveelheden, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Wij plaatsen van maandag tot en met vrijdag puincontainers in heel Diemen. Zodra je klaar bent halen wij de container weer op. Het puin laten wij vervolgens op een duurzame manier verwerken. Jij hebt er verder geen omkijken meer naar. Heerlijk toch?

Soorten puincontainers in Diemen

Voor kleine én grote klussen in Diemen hebben wij de juiste puincontainer. Je kunt kiezen uit een 3 kubieke meter puincontainer of een 6 kubieke meter puincontainer. De kleinere variant is bijvoorbeeld ideaal als je één ruimte gaat aanpakken. Voor grotere klussen kies je de 6 m3. Kortom, voor elke klus kun je bij ons je container huren.

Bestel eenvoudig een puincontainer in Diemen

Je bent slechts drie stappen verwijderd van een puincontainer in Diemen. Onze overzichtelijke bestelmodule spreekt voor zich. Je kiest de afvalstroom puinafval, maakt een keus uit een 3 m3 of een 6 m3 puincontainer en laat jouw gegevens achter. Ons scherpe all-in tarief is direct zichtbaar. Hiervoor plaatsen wij de puincontainer in Diemen, mag jij hem acht weken huren, halen wij hem weer op én verwerken wij het puinafval op een duurzame manier. Tot slot controleer jij je bestelling en betaal je hem. De bevestiging en factuur worden automatisch per mail naar je verzonden.

Paridon Containers, een logische keus

Wij zijn de lokale specialist (ook voor Amsterdam, Almere, Hilversum en de rest van Nederland) voor de inzameling en verwerking van diverse afvalstoffen in Diemen. Met Paridon Containers kies je voor de juiste afzetcontainer, op de juiste plaats en tijd. Wil je graag persoonlijk advies? Je mag ons altijd bellen op 035 – 693 1109 of vul het contactformulier in. Met onze jarenlange ervaring krijg je een deskundig advies. Kortom, met Paridon Containers kies je voor gemak, vriendelijke en professionele service én een duurzame verwerking van jouw puinafval.

Eén laatste tip! Komt de container op de openbare weg te staan? Vraag dan toestemming of doe melding bij de gemeente Diemen. Houd er rekening mee dat dit wel een aantal weken duurt, dus regel dit zo snel mogelijk. Voor nog meer praktische tips rondom het huren van een puincontainer in Diemen kijk je bij onze veelgestelde vragen.

Bestel je container in Diemen

Dit zeggen onze klanten over Paridon Containers

Gewoon prima

De container was goed geplaatst en redelijk snel weer op gehaald
Sjouke - Bussum

Not satisfied

The price for 6m3 is €389 much higher, I am not satisfied. It was my compulsion that's why I rented the container, I hadn’t any choice.
Abaseen - Kolonel Palmstraat 18

Buitengewone service

Great service, good prices - container gets delivered very promptly - placement is always good (tight 2.7m driveway - several times used and always placed smoothly). Containers are usually also freshly painted and pick up is very polite and friendly. Same is contact with the customer service. If we ever need again - will use Paridon again.
Ozzy - Broek in Waterland

Prima

Goede communicatie
P - Amsterdam

Fijn bedrijf

Telefonisch goed bereikbaar en alles is op tijd gebracht en opgehaald.
G. Abera - Amsterdam